نوشته شده در شنبه سی و یکم فروردین 1387 ساعت 0:55
میگم خیلی حرفه که رییس جمهور از مردم عذر خواهی کنه نمیدونم احمدی نژاد اون موقع چه حالی داشته ارواح دمش؟ اما بیخیال بوده مثل همون روز اول هر چند این حرفا فقط خاله گول زنکه. اومده و به نوعی خودشو تبرئه کرده اما چه سود
سفر استاني «محمود احمدي نژاد» به قم به دادگاهي تبديل شد تا رئيس جمهور بانک مرکزي، وزارت امور اقتصادي و دارايي، مراجع نظارتي، گمرک، سازمان ثبت اسناد و مراجع قانونگذاري را که بسياري از آنان زيرمجموعه خود او هستند، مقصر نابساماني اقتصادي کشور معرفي و اعلام کند اين دستگاه ها، تحت تاثير مافياي اقتصادي از خواست او سرپيچي کرده اند.رئيس جمهور از خود به عنوان «منتقد دولت» نام برد و با اعتراض به عملکرد بدنه اقتصادي کابينه، ساختار انتقادي نهاد اجرايي را متاثر از عملکرد مافيايي دانست که قصد «به زمين زدن دولت» را دارند. مافيايي که به گفته احمدي نژاد «بانک» و «نفت» را در اختيار خود داشته و با نفوذ در نهادهاي قانونگذاري، مصوبات را به نفع خود مصادره مي کنند و مانع از اجراي سياست هاي اقتصادي رئيس جمهور مي شوند. احمدي نژاد راي ندادن مجلس به چهار وزير پيشنهادي نفت را شاهد مثال گفته خويش دانست. او همچنين در واکنش به مردم قم که با شعار «مسکن، مسکن»، خواستار پاسخگويي دولت در اين خصوص بودند عملکرد بانک ها در اعطاي وام به افراد خاص را مسبب گراني مسکن دانست و به گزارشي که به تازگي در اختيار او قرار گذاشته اند، استناد کرد.احمدي نژاد پس از برشمردن تخلفات و سرپيچي سازمان ها و وزارتخانه هاي تحت امر خود اطمينان داد دست اين افراد را از بيت المال قطع خواهد کرد
.
سعيد شيركوند معاون اقتصادي وزارت اقتصاد دولت خاتمي به نقد سخنان احمدينژاد پرداخت. او نوشت: هر چند مواضع اخير رئيس دولت در خصوص ناکامي هاي دولت در عرصه اقتصاد مقصر ديگري را جست وجو مي کند اما عدالت اقتضا مي کند که رئيس محترم دولت مسووليت اين ناکامي را خود برعهده بگيرد. طي 5/2 سال گذشته نظام بانکي و ارزي و بازارهاي واقعي اقتصاد توسط دستورات رئيس جمهور اداره مي شده است و هيچ گونه محدوديت و مانعي بر سر راه اتخاذ تصميمات متفاوت رئيس جمهور نبوده است، به گونه يي که حتي رئيس دولت قانون برنامه پنج ساله و سند چشم انداز را ناديده انگاشته و خود در قالب بودجه سنواتي و متمم هاي آن و همچنين در سياست هاي موردي به برنامه ريزي و صدور فرمان پرداخته اند. از سوي ديگر اصلي ترين شعار رئيس جمهور در هنگام انتخابات و پس از آن مبارزه با مفاسد اقتصادي بوده است و همواره از همراهي و همکاري دو قوه ديگر و دستگاه هاي امنيتي و اطلاعاتي برخوردار بوده و پذيرفته نيست که پس از 5/2 سال مجدداً رئيس محترم دولت همان سخنان قبل از رسيدن به قدرت را تکرار کند. بايد رئيس دولت به اين سوال پاسخ بدهد که چرا تاکنون نتوانسته است با مفاسد اقتصادي و مافياي موردنظر مبارزه کند؟ با توجه به اينکه تمام موانع برطرف شده است، ديگر درست نيست که تمام تقصيرها را به گردن ديگران بيندازد. در غير اين صورت اين سوال به وجود مي آيد که دليل ناتواني رئيس دولت در برخورد با مفاسد اقتصادي چه بوده است و متهم کردن نظام بانکي و دستگاه هاي مجري که به طور مستقيم تحت نظر رئيس جمهور بوده است هيچ مفهومي جز خودزني نمي تواند داشته باشد.
سرمايه در سرمقاله خود كه نوشته سعيد ليلاز است، نوشت: رييس جمهوري بار ديگر تقريبا همه قواي سه گانه و ديگر نهادها را تلويحا به همراهي با مافياي رانت خوار فاسدي متهم كرد كه نمي گذارد وزير پيشنهادي او در مجلس راي اعتماد بياورد، جلوي پرداخت ماليات را مي گيرد، مديران منصوب و منسوب رييس دولت را به نافرماني فرا مي خواند، شايعه مي سازد، تورم مي آفريند، توطئه مي كند، همراه استكبار در ضربه زدن به دولت است، براي تضعيف دولت مسكن مي خرد (و لابد نمي فروشد،) در انحصار سيگار دست دارد، بر گمركات كشور كه تحت نظر دولت است اختاپوس وار خيمه افكنده است و سلطان بلامنازع رسانه هاست، تحت هر شرايطي به دولت ضربه مي زند، پشت سر او غيبت مي كند، با دشمن كشور همكاري مي كند و ...
رييس دولت دائما از اين مافيا شكايت مي كند، فقط يك كار ساده را انجام نمي دهد و آن معرفي مافيايي است كه اگر مبناي سخن احمدي نژاد در قم را ملاك قرار بدهيم، مانند غده «لجام گسيخته» سرطاني همه اجزاي حكومت و دولت را جز شخص رييس جمهوري در ميان گرفته است. اين مافيا، مثلا به گفته احمدي نژاد 5/1 تريليون تومان يعني دو درصد از 80 هزار ميليارد تومان نقدينگي افزوده شده توسط بانك مركزي در 5/2 سال گذشته را به بخش مسكن سرازير كرده اما نام ندارد... اين مافيا، مديران بانكي منصوب احمدي نژاد را كه بعضا بيش از دو بار در دو سال اخير عوض شده اند، به نافرماني مي خواند اما نام ندارد و ضمنا رييس دولت قادر به بركناري اين مديران خاطي هم نيست. چرا آقاي احمدي نژاد نام اين اختاپوس خطرناك را يك بار براي هميشه افشا نمي كند؟
ظرف سه سال گذشته، ساختار مديريتي اجرايي كشور بعضا بيش از دو بار به كلي توسط رييس دولت نهم شخم خورده، اما هنوز رييس دولت كه برخوردارترين رييس دولت ايران در نيم قرن اخير از بابت حمايت سياسي نهادها به لحاظ مالي است، شكايت مي كند كه نمي تواند به دلخواه خود مديران و وزيران را بركنار كند. فهرست اعضاي عوض شده كابينه نهم از مرز 50 درصد كل شمار اعضا در حال عبور است و هنوز به ساختار دلخواه رييس جمهوري حتي نزديك هم نشده است.
حمله بي وقفه رييس جمهوري از شدت تكرار و نيز به سبب وخامت اوضاع اقتصادي و اجتماعي، اينك گريزي ندارد جز آنكه به حلقه وزيران در كابينه روي بياورد. آيا وزير سابق نفت و نيز وزير كنوني، غيرحزب اللهي يا وابسته به آن مافياي خونخوار و بي رحم و بي نهايت قدرتمند هستند كه رييس دولت همچنان از عدم حضور آن عزيز سفر كرده در راس وزارت نفت شكوه مي كند؟ حمله تلويحي احمدي نژاد به مجلس از بابت راي عدم اعتماد به وزيران پيشنهادي او، البته مانند برخي موارد مشابه به پشتوانه حمايت بي چون و چراي رييس مجلس و در شرايطي صورت مي گيرد كه مجلس به سبب بي انگيزگي نمايندگان راي نياورده در انتخابات مجلس هشتم، اين روزها نيمه تعطيل است بنابراين «عصاره فضايل ملت» مدافعي و چاره اي براي دفاع از خود ندارد.
حمله رييس جمهوري به روش 5/2 سال اخير كه روش سنتي مديران شكست خورده در ايفاي وظايف خود نيز هست، به مافيايي بي نام و نشان به گونه اي صورت مي گيرد كه مانند گذشته مخاطب مشخصي براي پاسخگويي نيابد و در عين حال بتوان گناه همه ناكامي هاي فزاينده و نگران كننده را به گردن او انداخت.
آقاي احمدي نژاد بار ديگر عصبي، پرخاشگر و بي حوصله نشان مي داد، مشكل از كجاست؟... رييس جمهوري عصبي تر و خسته تر و تلخ تر از هميشه، همان حرف ها و شعارهاي روز نخست را مي زند. بدون هرگونه داوري اين نشانه چيست؟
جهان صنعت نيز در سرمقالهاش نوشته است: ادامه اين مواضع روزهاي سختتري نيز براي دولت نهم در پيش خواهد داشت، روزهايي كه با ادامه ناامني در فضاي كسب و كار سرمايههاي داخل راهي به خارج بگشايد و آن روز نزديك است. با اين تفاوت كه شايد بايد در اين قضاوتش كه ميگويد «دو مسووليت داريم كه هر دو لازم و ملزوم و پشتيبان يكديگر هستند، يكي ساختن ايران و ديگري اصلاح وضعيت جهان» تغييري ايجاد كند يا شايد از مردم عذرخواهي ديگري كند!
كيهان تنها روزنامهاي است كه از سخنان احمدينژاد حمايت كرده است. حسين شريعتمداري مدير مسئول كيهان در يادداشت روز اين روزنامه با اين گفته كه سخنان ديروز دكتراحمدي نژاد، بار ديگر نشان داد كه مردم در انتخاب خود اشتباه نكرده اند و فرزند لايق و پاكباخته اي را براي عبور از عقبه هاي سخت مسير بر كرسي رياست اجرايي كشور خويش نشاندهاند، از اظهارات احمدينژاد حمايت كرد و نوشت: در سخنان رئيس جمهور كه مثل هميشه، سمت و سوي عدالتخواهانه و رنگ و بوي دلسوزانه داشت، كم توجهي و ناتواني تعدادي از مراكز دولتي و كانون هاي ديگر نظام در مقابله با مفسدان اقتصادي مورد گلايه شديد قرار گرفتند و برخي از افراد و جريانات سياسي به همكاري با مافياي اقتصادي براي مقابله با دولت و نهايتاً ناكام كردن برنامه هاي عدالت گسترانه آن متهم شدند... وجود مافياي اقتصادي، پيوند آن با محافل بيروني و برخي از افراد و جريانات سياسي در داخل كشور قابل انكار نيست و از سوي ديگر، ترديدي نيست كه دولت اصولگرا با توطئه گسترده و كينه توزي و دشمني عميق آمريكا و متحدانش روبروست... اولين گام براي مقابله با دشمن مشترك- مجموعه دشمنان بيروني، دنباله هاي داخلي آنها و مفسدان اقتصادي- ضرورت همبستگي و هماهنگي ميان تمامي اصولگرايان است، چه آنان كه بر كرسي هاي مسئوليت نشسته اند و چه توده هاي عظيم مردم كه مسئولان اصولگرا به نمايندگي از جانب آنها مسئوليت پذيرفتهاند... شواهد و قرائن موجود حكايت از آن دارد كه اصولگرايان در فهم و درك نقشه دشمن و راه كارهاي بيروني و داخلي آن برداشت تقريباً مشتركي دارند، اگرچه پاره اي از تفاوت نظرها را نمي توان ناديده گرفت كه براي رسيدن به اتفاق نظر چاره اي جز تبادل نظر نيست.
هيچيك از اصولگرايان چه كانون هاي مختلف نظام با يكديگر و چه اعضاي هر يك از آنها در ميان خود، نبايد بر ديدگاه و نظري كه دارند به عنوان برترين و بي نقص ترين راه حل ها تكيه كنند.
منبع سایت امروز